Джин з самогону в домашніх умовах. Рецепт

Джином називають ялівцеву горілку і майже не п’ють нерозведеної з чим-небудь. У більшості випадків її змішують з тонізуючим напоєм з додаванням льоду і лимона. У домашніх умовах можна приготувати джин, очистивши самогон від запаху перегарних масел за допомогою повторної перегонки.

Брага для джина


Джин роблять тільки з спиртовмісних рідин, одержуваних з зерна, і виробляють в більшості країн по всьому світу. Але популярним став алкоголь, вироблений в Англії і Голландії. Раніше в Голландії для виготовлення браги для джина jenever використовували ячмінні зерна. Пізніше стали їх змішувати з житніми зернами і ячмінним продуктом.

Для отримання в домашніх умовах голландського джина бражку готують з використанням ячменю, додавши кілограм плодів ялівцю, попередньо стовчених в ступці і змішаних з літром води. Рідина виходить не міцною, вміст спирту в ній не перевищує 37%. Пряні, трохи солодкуваті ягоди кладуть і в самогон, і в брагу перед її вигонки.

Голландський джин, який витримує завжди в ємностях з дуба, має золотистий відтінок, що відрізняє його від інших сортів того ж алкоголю. Самогон наполягають ще й на трісках. Замінити їх можна, купивши «дубові чіпси». Їх обпалюють, щоб створити особливий запах. Попередньо можна просочити вином, зробити настій на воді або просто залишати в самогон. Готовий джин матиме приємний смак, якщо дубові чіпси або тріски спочатку настояти на меді.

Англійська джин міцніше і суші, ніж голландський напій. Щоб приготувати свій алкоголь зі смаком справжнього англійського джина в домашніх умовах, плоди ялівцю не кладуть в бражку, а кладуть їх у вже готовий алкоголь, міцність якого – 40-47%.

Після першої вигонки бражки кілограм плодів ялівцю потрібно залити літром отриманого алкоголю і настоювати протягом двох-трьох місяців. Готовий настій потрібно перегнати ще раз.

Вторинна вигонка і очищення

Перед другою вигонки алкоголю його очищають із застосуванням одного із засобів: калію перманганату, натрію двовуглекислого, білків від яєць або деревного вугілля. Тільки тоді можна отримати справжній джин в домашніх умовах.

У міцного самогону – міцний зв’язок з перегарнимі фракціями. Щоб розірвати цей ланцюг, в нього перед вторинним вигоном додають дистильовану або кип’ячену воду, приблизно близько 30% від загального обсягу. До того ж, при другому вигоні самогону спирт виходить настільки міцним, що можливо його самозаймання. Вміст спирту в отриманої рідини становить не менше 80-90%.

Різновиди джина в домашніх умовах

-можжевеловкой раніше не вважалася алкогольним напоєм, а використовувалася як засіб від порушення сну, тривоги. Воїни, спробувавши її під час військових дій, стали називати -можжевеловкой «еліксиром сміливості».

Щоб його приготувати в домашніх умовах, крім ягід ялівцю в алкоголь можна покласти трохи інших трав або приправ із запашними запахами.

Шанувальники джина з іншими смаковими якостями можуть експериментувати самостійно. Смак джина визначається гармонією входять до нього ароматичних компонентів.

перший рецепт: На п’ять літрів самогону додати 250 грам ягід ялівцю, 40-50 грам цедри лимона, два бутончики гвоздики.

другий рецепт. У чотири літри алкоголю кладуть 30 грам фенхеля, стільки ж коріандру, 10-15 грам бадьяна, дві штучки кардамону, 200-250 грам ягід ялівцю. Витримують тиждень.

третій рецепт. Літр самогону, чверть ложечки імбиру, стільки ж кориці і кунжуту в насінні, по половині чайної ложечки мускатного горіха, коріандру і дягелю, одну квіточку бадьяна і півстоліття грам ягід ялівцю. Вийде джин з назвою «Старий Гульден».

четвертий рецепт. Брагу готують виключно на злаках пшениці. Називається англійський «Джин Плімут».

п’ятий рецепт. «Старий Том» – єдиний джин, вироблений в Англії, який має солодкий смак, який виходить додаванням в готовий алкоголь цукрової пудри.

шостий рецепт. У джина виходить чудовий смак, якщо додати в нього тонік. Загальноприйнята пропорція для суміші 1: 2. У готовий напій можна додати лід і скибочку лимона.