Китайська груша користь і шкода

Китайські груші за кольором бувають від золотисто-жовтого до зеленого і часто з невеликими коричневими плямами. Крім того, вони можуть відрізнятися за формою і розміром. Є деякі сорти, які мають приосадкувату форму і схожі на яблуко. Цінується даний вид груші за вершково-білу м’якоть, а також виключно соковитий, солодкий смак.

китайська груша

На відміну від звичайної груші, китайки ще довго після покупки зберігають свою хрустку шкіру. Однак при транспортуванні і упаковці фруктів слід бути обережними, так як вони делікатні до ударами, які потім легко змінюють свій колір. Користь і шкода китайської груші ми дізнаємося в наступній статті.

Поживна цінність і вітаміни

Корисні властивості китайки

калорії

Калорійність китайської груші становить близько 50 калорій і лише 0,6 грама жиру на плід середнього розміру. Вони є багатим джерелом вітаміну С (близько 8% добової потреби людини) і забезпечують достатню кількість клітковини, велика частина якої міститься в шкірі.

клітковина

Фрукти також багаті харчовим волокном, яке допомагає знизити рівень холестерину і запобігає можливість виникнення раку товстої кишки. У китайській медицині груші використовуються для лікування кашлю, ларингіту та виразки, а також вони корисні для повернення здорового кольору обличчя і усунення кіл під очима.

Натрій і калій

користь калію

Належне функціонування всіх клітин вашого тіла, органів і тканин залежить від балансу електролітів. Двома з найбільш важливих є натрій і калій. Китайські груші сприяють цьому балансу, надаючи вашому організму близько 7% щоденної потреби калію.

Натрій і калій мають протилежні і взаємодоповнюючі ефекти, а також високий вміст калію в плодах може допомогти нейтралізувати високий вміст натрію в харчових продуктах. Це особливо важливо, тому що скорочення споживання натрію і збільшення щоденної дози калію може допомогти при зниженні високого тиску.

Вітамін До і мідь

вітамін До

Вітамін До відіграє важливу роль для здоров’я кісток і життєво важливе значення для здатності вашої крові до згортання. Одна велика китайська груша може містити близько 13% для жінок і 10% для чоловіків добової потреби в цьому вітаміні. Всього одна груша може зіграти істотну роль в підтримці регулярного функціонування вашої крові.

Іншим важливим мікроелементом для крові і кісток є мідь, яка має важливе значення для виробництва енергії, червоних кров’яних тілець (еритроцитів) і колагену. Одна велика китайська груша на 15% забезпечить вас щоденною необхідністю в споживанні міді.

Вітамін С

Вітамін С

Крім вітаміну К і міді, ще одним мікроелементом, знайденим в високих концентраціях є вітамін С. Цей вітамін має важливе значення для зростання, відновлення тканин тіла, загоєння ран, а також підтримки здоровими кісток і зубів. Подібно міді, вітамін С підвищує всмоктування заліза, також грає роль антиоксиданту в організмі.

дозрівання

Дозрівання китайської груші

Китайські груші слід залишити дозрівати на дереві для кращого аромату. Доброякісний плід вибирають по запаху, а не по твердості. На відміну від інших груш, китайські вважаються стиглими, навіть якщо вони ще тверді.

Для дозрівання фруктів в домашніх умовах, помістіть їх в паперовий пакет. Залиште його в прохолодному місці, захищеному від світла. Залиште дозрівати плоди приблизно на три дні.

М’якоть груші залишатиметься твердої, однак буде ставати трохи м’якше при натисканні. Колір китайської груші повинен бути глибоко-жовтим або помаранчевим з невеликими коричневими цяточками.

Шкірка і клітковина

китайська груша

Незважаючи на те, що шкіра китайської груші на дотик ніжна, при укусі вона може виявитися набагато товщі, грубіше. Якщо ви будете чистити шкірку, то пропустіть корисні властивості харчових волокон. Ферменти, які розщеплюють їжу під час травлення, не можуть засвоюватися без клітковини.

Крім того, клітковина запобігає запори і діарею, харчові волокна можуть допомогти знизити рівень холестерину і стабілізувати рівень цукру в крові. Харчові волокна також можуть допомогти вам скинути зайву вагу, шляхом створення відчуття ситості вже після декількох з’їдених шматочків груші.

очищення шкіри

очищення шкірки

Майте на увазі, що ви повинні мити все фрукти перед їжею, щоб видалити бактерії або бруд з їх шкіри. Навіть якщо ви все таки зважилися очистити шкірку, все одно вимийте грушу, щоб не дати бактеріям перейти на м’якоть.

Ретельно очистіть область навколо стебла, де він стикається з плодом, так як саме в цьому місці застряє велика кількість сміття. Чи не мийте фрукт, якщо ви не збираєтеся його є. Шкірка у китайських груш при пошкодженнях починає чорніти і втрачається терміни зберігання плодів.

Примітка

Тверда, хрустка текстура китайських груш робить їх популярними як доповнення до салатів. Їх солодкий смак і соковитість додасть вологу і аромат тортам, пирогів або кексів. Спробуйте їх використовувати у випічці замість яблук. Груші можуть зберігатися одну або дві тижні при кімнатній температурі; або до трьох місяців в холодильнику.