Персики на зиму, рецепти з фото. Варення з персиків, консервовані персики, морс і персики у власному соку

з персиків готують багато смачних і ароматних десертів, варення і джемів на зиму.

рецепти персиків для домашніх заготовок на зиму – смачне і ароматне варення, персики у власному соку, живильний морс з персиків, консервовані персики часточками.

Як застосування консервовані персики використовують для випічки пирогів і печива, в приготуванні тортів.

зміст:
Консервовані персики на зиму
Варення з персиків
Морс з персиків на зиму
Персики у власному соку
– Відео – Варення з персиків часточками. Просто і смачно

Консервовані персики на зиму

Смачні ласощі взимку, солодкі персики в сиропі. Простий в приготуванні рецепт персиків на зиму. Для приготування підійдуть дещо не зрілі і щільні персики.

Складові: персики 2 кг, цукор 400 г, вода 1 л, лимонна кислота 2 ч. л.

Рецепт приготування

Помити персики водою, обрізати шкірку. Розрізавши навпіл видалити кісточки.

Попередньо простерилизуйте банки і кришки. Розкласти порізані навпіл персики в банки.

Киплячою водою залити банки з персиками окропом, накрити кришками. Залишити на 20 хвилин.

Злити воду з банок, додати цукор і лимонну кислоту, як закипить проварити 2 хвилини.

Розлити готовий сироп в банки з персиками і закатати кришками. Перевертаємо банки догори дном, укутати ковдрою, залишити до повного охолодження. Зберігати в прохолодному місці.

Варення з персиків

Ароматне і смачне варення, яке захочеться спробувати взимку. За цим рецептом виходить густе персикове варення.

Складові: персики 2 кг, цукор 2 кг.

Рецепт приготування

Помийте персики водою і очистіть від шкірки, видалити кісточки. Порізати персики пластинками товщиною 1-1,5 см завтовшки.

Пересипати персики цукром і залишити на 3 години. Ставимо каструлю з персиками на вогонь і після закипання знімаємо утворить піну.

Варимо персики на маленькому вогні 2-2,5 години в один прийом. Перемішувати немає потреби.

Поки варення вариться підготуйте банки і кришки: помийте і простерилизуйте.

Готове варення з персиків розлити по банках і закатати кришками. У мене з 2 кг персиків вийшло 1,5 л смачного варення.

Морс з персиків на зиму

Кисло-солодкий морс з персиків – смачний і корисний напій для всієї родини. Простий рецепт приготування персикового соку на зиму.

Складові: персики 1,7 кг, цукор 250 г, вода 2 л, лимонна кислота 1 ч. л.

Рецепт приготування

Вам знадобляться стиглі, солодкі персики. Моєму персики водою, обрізаємо шкірку і видаляємо кісточки. Порізати довільними частинами.

У каструлю до персиків додати лимонну кислоту, цукор. Подрібнити за допомогою блендера, вийде однорідна маса.

Додати воду, перемішати і поставити на вогонь.

Після закипання, знімайте піну, що утворюється і варити на повільному вогні протягом 30 хвилин.

Підготувати – помити і простерилізувати кришки і трилітрові банки. З цих інгредієнтів виходить 1 трилітрова банка.

Готовий персиковий морс розлити в банки, закатати кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження, перевертати не потрібно.

Персики у власному соку

Ароматні персики плавають у власному соку, адже для приготування використовують трохи води і ложку цукру.

Інгредієнти на 1 л. банку: персики з щільною м’якоттю 5-6 шт, цукор 1 ст. л., вода 4 ст. л.

Рецепт приготування

Помийте персики і зріжте шкірку, розрізавши навпіл, видаліть кісточки. Підготувати банки: помити і простерилізувати. У банки розкласти порізані навпіл персики, посипати цукром. Потім налийте в банки по 4 ложки гарячої води.

Накрити банки кришками і ставимо стерилізувати в ємність з водою. Стерилізуємо 35 хвилин літрові банки, 30 хвилин півлітрові банки.

Готові банки з персиками закатати кришками. Перевернути банки догори дном, залишити до повного охолодження.

Відео – Варення з персиків часточками. Просто і смачно

Перевірені рецепти з персиків на зиму, стануть в нагоді і допоможуть заготовити корисні заготовки на зиму.