Різні способи як відкрити пляшку вина без штопора

На радість любителям вина, які не вміють користуватися штопором, навіть солідні і імениті виробники цього напою стали замість дерев’яних пробок використовувати гвинтові. Але поки цю тенденцію підтримують не всі торгові марки і питання про те, як відкрити пляшку вина без штопора, як і раніше виникає в житті кожної людини. На подив, способів придумано дуже багато. Деякі вражають своєю геніальною простотою, інші вимагають підручного інструментарію. Сподіваємося, що серед наведених рад кожен зможе знайти відповідний лайфхак.

Проштовхнути пробку всередину пляшки

Невідомо, кому першому спала на думку ця думка. Виявляється, пробку можна не тільки витягнути назовні, але і проштовхнути всередину. Залишившись без відкривачки, як підручний інструменту можна використовувати:

  • власний палець: потрібна неабияка сила;
  • маркер;
  • губна помада;
  • палиця;
  • тонкий каблук (шпилька) жіночих туфель;
  • будь-який інший предмет циліндричної форми.

У цього способу є кілька особливостей. Діаметр обраного інструменту повинен бути трохи вже шийки пляшки. Перед проштовхуванням переконайтеся, що горлечко пляшки по всій довжині має однакову товщину. Якщо воно знизу звужується, пробка застрягне ще сильніше.

вибити пробку

Цей ефектний спосіб відкупорювання пляшки заснований на законах фізики. А привертає він практичним повною відсутністю необхідних інструментів, завдяки чому може використовуватися в польових умовах. Є кілька модифікацій цього способу:

  • затиснути пляшку між колінами шийкою вниз і поплескувати по дну рукою або постукувати пластиковою пляшкою з водою або лимонадом;
  • обмотати дно пляшки тканиною (рушником, футболкою) і постукувати дном об підлогу або стіну;
  • поставити пляшку в черевик з каблуком і поєднати дно з центром каблука. Постукуємо черевиком об підлогу каблуком, щільно утримуючи пляшку.

У всіх трьох способах потрібно уважно стежити за силою удару. Легкі хлопки не допоможуть, а надто різкі удари можуть розбити пляшку. Пляшку потрібно постукувати до тих пір, поки пробка не здасться на половину. Далі викрутити руками. З мінусів: спосіб тривалий. На відкриття однієї пляшки піде від 5 до 10 хвилин.

вкрутити шуруп

Спосіб можна застосувати в домашніх умовах за наявності деяких інструментів. Буде потрібно:

  • викрутка;
  • шуруп або саморіз, не коротші пробки;
  • плоскогубці або щипці.

Шуруп укручуємо до середини пробки або трохи нижче, щоб її не зламати. Захоплюємо капелюшок шурупа плоскогубцями і витягуємо шуруп разом з пробкою. Перед застосуванням цієї ради зверніть увагу на матеріал і структуру пробки. Вона повинна бути щільною і міцною. З м’якого, пухкого матеріалу шуруп просто вискочить.

відкоркувати ножем

Ніж теж можна використовувати замість штопора. Встромите лезо ножа в центр пробки. Натискаючи на ніж, качайте вліво – вправо, вгору – вниз. Зануривши ніж наскільки можна глибоко, витягуйте його назовні. Застосовуйте обертання і кругові рухи. Те ж саме можна зробити виделкою. Ножем або вилкою без праці можна відкрити пляшку з пластикової пробкою.

Якщо пробка м’яка і не дуже довга, можна спробувати розрубати її ножем всередині горлечка на кілька частин. Серйозний мінус – парубків крихти у вині. Вино доведеться процідити або дати відстоятися і злити з осаду.

За допомогою цвяхів і молотка

Це ще одна будівельна різновид способу з шурупом. Замість шурупа забиваємо один або ряд з декількох цвяхів. Між капелюшками і пробкою залишаємо пару сантиметрів. Цвяхи разом з пробкою витягуємо обценьками або призначене для цього зворотною стороною молотка.

Скріпками і дротом

Цей метод відкрити пляшку вина без штопора з розряду фантастики. Бувалі любителі вина розповідають, як відкрити вино в офісі без відкривачки, лише за допомогою канцелярського приладдя. Дві великих канцелярських скріпки випрямляє і просовуємо їх між пробкою і пляшкою. Скріпки заганяємо на всю довжину пробки. Решта зовні кінці скріпок скручуємо між собою. Тепер олівцем або ручкою підчіплюємо вийшла дугу і витягуємо.

Шнурком або мотузкою

Буде потрібно взяти шнурок або мотузку і зав’язати на одному кінці тугий вузол. Шилом або викруткою проробляємо в пробці отвір, одночасно просовуючи шнурок всередину. Коли шнурок пройде її наскрізь, тягнемо за нього. Вино також доведеться процідити від потрапили всередину крихт. Такий варіант підходить для щільно сидячою пробки. Більш м’яка проштовхне всередину ще при колупання шилом, як це описано в першому способі.

гарячою водою

Метод заснований на фізичному властивості розширення тіл при нагріванні. В даному випадку ми нагріваємо горлечко пляшки гарячою водою, воно стає ширше і пробка вилазить назовні. Є 2 варіанти нагріву, використовуваних в домашніх умовах:

  • пляшку ставимо в раковину під кутом і направляємо на горлечко струмінь максимально гарячої води. Таке нагрівання можна використовувати як підготовчий етап до іншого способу відкупорювання. Розширивши шийку, простіше проштовхнути пробку всередину або застосувати кручення ножем;
  • пляшку опускаємо в каструлю з холодною водою таким чином, щоб горлечко знаходилося у воді. Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо, коли пробка рушить з місця. Головне, його не пропустити.

Великий мінус використання гарячої води – нагрівання самого вина. Взимку з цього вина можна приготувати глінтвейн. А влітку доведеться додатково охолоджувати.

відбити горлечко

Безстрашні гусари таким способом відкривали шампанське – відбивали горлечко різким ударом шаблі. У звичайних умовах це відбувається наступним чином:

  • обернути горло пляшки рушником, щоб осколки не розлетілися далеко, і стукнути цим горлом по твердій поверхні (стіл, стіна, дерево);
  • взяти ніж лезом до себе і тильної його стороною рухом від себе вдарити по горлу пляшки.

Плюсів у такого відкривання немає. Суцільні мінуси. Результат абсолютно непередбачуваний і не дуже безпечний. Щоб отримати шанс на перемогу в боротьбі за вино, можна попередньо пройтися по шийки пляшки склорізом. Тільки після цього відбивати. Але це за умови, що замість штопора ви випадково прихопили склоріз.

За допомогою запальнички

Звичайна запальничка допоможе відкрити пляшку вина без штопора. Цей метод за принципом роботи не відрізняється від способу з гарячою водою. А використовувати його можна не тільки вдома. Запальничкою, а краще двома, нагріваємо зверху шийку пляшки. Коли скло досить розжариться, пробка почне повзти вгору.

На відміну від варіанту з гарячою водою не нагрівається повністю вся пляшка і вино в ній. Недолік – довге очікування. Та й фізично незручно дуже довго тримати палаючу запальничку. Народні умільці оптимізувати цю ідею і запропонували замінити запальничку на газовий пальник.

Шприцом або ручним насосом

Спосіб для експериментаторів і великих оригіналів. Суть полягає в нагнітанні повітря всередину пляшки. Пробку потрібно наскрізь проткнути товстої голкою. Шприцом або насосом (для м’яча) накачати в пляшку повітря. Заповнивши вільний простір, повітря видавить пробку назовні. Робити все потрібно дуже повільно і акуратно, щоб не підірвати пляшку.

ключем

Підійде ключ з вузьким тонким кінцем. Ключ встромляє в центр пробки під кутом 40-50 ° більше, ніж наполовину. Коли ключ буде щільно сидіти в пробці, починаємо ключем прокручувати пробку до тих пір, поки її не можна буде витягнути. Гідність цього способу в універсальності. Де б не застала вас необхідність відкрити пляшку вина, без штопора ви легко обійдетеся. Ключі є у кожного з собою на вулиці, за містом, в лісі.

електричним дрилем

Цей спосіб із серії складних. Вимагає ювелірного володіння інструментом. Принцип аналогічний варіанту з шурупом. Спочатку дрилем укручуємо в центр пробки саморіз, потім зворотним ходом викручуємо разом з пробкою. Для виконання цього трюку потрібно дві людини: тримати дриль і пляшку, обережність і майстерність.

Як відкрити вино ножем

Як пальцем відкрити вино без штопора

Як відкрити пляшку вина без штопора

ЯК ВІДКРИТИ ПЛЯШКУ ВИНА шприц

Як відкрити вино ножем
Як пальцем відкрити вино без штопора
Як відкрити пляшку вина без штопора
ЯК ВІДКРИТИ ПЛЯШКУ ВИНА шприц