Салат з копченої куркою. Смачні рецепти салатів

Підбірка простих і смачних рецептів з копченої куркою.

Підбірка простих і смачних рецептів з копченої куркою. Будь-який з салатів можна приготувати як до святкового столу, так і до домашніх посиденьок. У добірці представлені салати з копченої курки на будь-який смак. Це різні салати з грибами, сиром, свіжими овочами та фруктами, а так само з горіхами.

Всі інгредієнти для салатів з копченої курки легко доступні, їх можна придбати в магазинах. Копчену курку за бажанням можна з успіхом замінити на копчену ковбасу.

Салат з копченої куркою «Фірмовий»

Простий і ситний салат з копченої курки з рисом і свіжим огірком.

Простий і ситний салат з копченої курки з рисом і свіжим огірком.

Складові:

  • Копчена курка – 300 грам;
  • Рис довго-зернової -? склянки;
  • Яйце куряче – 4 штуки;
  • Огірок свіжий – 1-2 штуки;
  • Часник – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Майонез – за смаком.

приготування:

1) копченою куркою очистити від шкірки, жиру, кісток і порізати соломкою. Альтернативою копченої курки може стати копчена ковбаса. Її теж порізати соломкою.

Також можна використовувати і варену ковбасу, тільки її попередньо потрібно буде порізати соломкою і обсмажити на олії на сковороді, викласти на серветку – зайвий жир нам ні до чого!

2) Довго-зернової рис промити в декількох водах до прозорості води. Відварити в підсоленій воді до готовності. Викласти в друшляк – нехай стече зайва рідина.

3) Яйця курячі відварити круто, остудити, очистити і порубати дрібно ножем.

4) Свіжий огірок вимити, обсушити і порізати соломкою. Якщо огірок великий, то вистачить однієї штуки, а якщо невеликого розміру, то використовуйте два огірка.

5) Часник очистити і пропустити через прес. Часнику беріть за смаком.

Збираємо салат:

У мисці змішайте копчену курку (або копчену ковбасу, або обсмажену варену ковбасу), відварений рис, дрібно-порубані яйця, огірок (соломкою) і заправте майонезом. Спробуйте на смак і додайте часник, підсолити.

6) Викладіть салат в красиву салатницю і дайте настоятися з півгодини.

Подайте до столу.

Салат з копченої куркою і локшиною «Ролтон»

Такий салат особливо хороший в тому випадку, коли до вас завітають несподівано гості!

Локшину для салату заварювати не потрібно

Складові:

  • Копчена курка (або ковбаса) – 300 грам;
  • Локшина «Ролтон» – 2 пачки;
  • Морква – 3 штуки;
  • Часник – 3 зубки;
  • Майонез – за смаком;
  • Сіль за смаком.

приготування:

1) копченою куркою відокремте від всього зайвого (шкурки, жиру, кісток) і поріжте соломкою. Якщо використовуєте копчену ковбасу, то теж поріжте її соломкою.

2) Вермішель «Ролтон» беріть в м’якій упаковці, вийміть з пачки приправи. Подрібніть руками суху вермішель – заварювати її не треба.

3) Свіжу моркву вимийте, очистіть і натріть на тертці соломкою.

4) Часник очистіть і пропустіть через прес.

Збираємо салат:

У мисці змішайте порізану соломкою копчену курку або ковбасу, подрібнену суху локшину «Ролтон», натерту соломкою свіжу моркву і часник. Заправте салат майонезом. Спробуйте на смак. Якщо солі мало, то підсолити.

Відразу подавайте до столу.

Салат з копченої куркою і помідорами

Апетитний салат з копченої курки з печерицями та помідором. 

Салат з копченої куркою і помідорами

Складові:

  • Копчена курка – 300 грам;
  • Помідори черрі – 7 штук;
  • Сир твердий – 150 грам;
  • Печериці консервовані або будь-які мариновані гриби – 150 грам;
  • Сухарики – 100 грам;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Майонез – за смаком

Майонез можна замінити сметаною, змішаної з гірчицею.

приготування:

1) копченою куркою відокремити від зайвого і порізати соломкою або розділити на волокна.

2) Помідори вимити і порізати половинками або четвертинками.

3) Твердий сир порізати дрібними кубиками.

4) Гриби великі ріжемо тонкими пластиками, дрібні залишаємо цілком.

Збираємо салат:

Змішуємо в мисці всі інгредієнти. Копчену курку, помідори, сир, гриби, заправляємо майонезом, солимо, перчимо.

5) Перед подачею до столу посипаємо салат сухариками і подаємо до столу.

Салат з копченої куркою, грибами, чорносливом і грецькими горіхами

Листковий салат. Підійде для святкового столу. Дуже красивий і ситний салат.

Салат з копченої куркою, грибами, чорносливом і грецькими горіхами

Складові:

  • Філе копченої курки – 300-400 грам;
  • Сир твердий – 250-300 грам;
  • Печериці – 250 грам;
  • Чорнослив – 100 грам;
  • Волоські горіхи – 100 грам;
  • Яйця курячі – 4 штуки;
  • Картопля – 3 штуки;
  • Морква – 2 штуки;
  • Рослинна олія – ??для обсмажування;
  • Майонез – за смаком.

приготування:

1) Овочі (картопля і морква) гарненько вимити і відварити в мундирах, остудити і очистити.

  • Моркву натерти на дрібній тертці;
  • Картоплю нарізати ножем дрібними кубиками або натерти на крупній тертці.

2) Яйця відварити круто, остудити і очистити. Натираємо яйця на дрібній тертці.

3) Печериці вимити, почистити і порізати кубиками або пластиками. Гриби обсмажити на олії протягом 7-10 хвилин.

4) Твердий сир натерти на дрібній тертці.

5) Чорнослив вимити, запарити в окропі протягом 10 хвилин, злити рідину і нарізати кубиками.

6) Філе копченої курки потрібно порізати кубиками.

7) Волоські горіхи потовкти в дрібну крихту.

Збираємо салат:

Салат викладається шарами. Листкові салати ефектно виглядають в прозорих салатниках або зібрані за допомогою круглих форм для салатів.

Перший шар: Морква + сіль + майонез;

Другий шар: Сир (половина);

Третій шар: Яйця (половина);

Четвертий шар: Картопля (половина) + сіль + майонез;

П’ятий шар: Волоський горіх (половина);

Шостий шар: Чорнослив;

Сьомий шар: Копчена курка;

Восьмий шар: Печериці;

Дев’ятий шар: Волоський горіх;

Десятий шар: Картопля + сіль + майонез;

Одинадцятий шар: Яйця;

Дванадцятий шар: Сир.

Дати салату настоятися 3-4 години.

Прикрасити салат можна половинками волоського горіха, овочами, зеленню – як вам підкаже фантазія!

Салат з копченої куркою, грибами і ананасом

Листковий салат. Ніжний і красивий салат з копченої курки з ананасом.

Салат з копченої куркою, грибами і ананасом

Складові:

  • Курка копчена – 350 грам;
  • Печериці свіжі – 400 грам;
  • Сир твердий – 200 грам;
  • Цибуля ріпчаста – 1 цибулина;
  • Ананаси консервовані – 1 банка;
  • Яйця курячі – 3 штуки;
  • Майонез – за смаком;
  • Олія – ??для смаження.

приготування:

1) Лук очистити і порізати кубиками.

2) Печериці вимити, почистити і теж порізати кубиками.

3) Цибулю і гриби обсмажити на олії – поки не випарується рідина. Остудити.

4) Консервовані ананаси порізати кубиками.

5) Філе копченої курки порізати кубиками.

6) Яйця натерти на крупній тертці.

7) Сир натираємо на дрібній тертці.

Збираємо салат:

Кожен шар салату просочити майонезом (крім останнього).

Перший шар: Печериці з цибулею;

Другий шар: копченою куркою;

Третій шар: Ананаси;

Четвертий шар: Яйця;

П’ятий шар: Сир тертий.

Дати настоятися.

Прикрасьте салат фігурками з овочів або ананаса, свіжою зеленню.

Салат з копченої курки з болгарським перцем

Простий салат з копченої куркою, солодким перцем і зеленим горошком.

Салат з копченої курки з болгарським перцем і зеленим горошком

Складові:

  • Копчена курка – 400 грам;
  • Солодкий перець – 1 штука;
  • Зелений горошок – 1 банка;

приготування:

1) копченою куркою порізати невеликими кубиками.

2) Солодкий болгарський перець вимити, видалити насіння і порізати соломкою. Для додання салату яскравості фарб, використовуйте половинку перцю червоного кольору і половинку жовтого!

3) Банку зеленого горошку відкрийте і злийте рідину.

Збираємо салат:

У мисці змішайте курку, болгарський перець і зелений горошок. Подайте до столу.

За рецептом ніякої заправки не потрібно – салат виходить смачним, але за бажанням можна використовувати сметану, майонез або оливкове масло.

Салат з копченої куркою і плавленим сиром

Ситний і свіжий салатик з копченої курки з плавленим сиром і грибами.

Салат з копченої куркою і плавленим сиром

Складові:

  • Сирок плавлений – 2 штуки;
  • Куряча копчена грудка – 1 штука;
  • Печериці консервовані – 200 грам;
  • Салат листовий – 1 пучок;
  • Сухарики (зі смаком холодцю) – 1 пачка;
  • Майонез – за смаком.
    приготування:

1) Плавлений сирок порізати кубиками.

2) М’ясо копченої курки також нарізаємо кубиками.

3) Печериці ріжемо тонкими пластиками.

4) Салат вимити й обсушити. Листя салату порвати руками.

5) В мисці змішати плавлений сирок, копчену курку, печериці, листя салату, додати сухарики, заправити майонезом і все перемішати. Якщо недостатньо солі – то посолити.

Салат після перемішування подають відразу до столу.

Салат з копченої куркою і свіжою капустою

Ніжний і легкий салат. Дуже простий у приготуванні.

Салат з копченої куркою і свіжою капустою

Складові:

  • Копчена курка – 300грамм;
  • Капуста свіжа -? частина середнього качана;
  • Груша – 1 штука;
  • Майонез – за смаком;
  • Сіль, перець за смаком;
  • Сік лимона або оцет столовий (9%) – по всусу;
  • Свіжа зелень – за смаком і бажанням.

 приготування:

1) Філе копченої курки порізати кубиками або розібрати руками на дрібні шматочки.

2) Для салату ідеально підійде соковита капуста. Капусту порізати дрібно соломкою. Злегка пом’яти руками.

3) Грушу вибирайте не дуже солодку і м’яку, інакше вона дасть зайвий сік і буде кашевідной. Грушу вимити й обсушити серветкою. Витягти серцевину. М’якоть груші акуратно порізати кубиками або натерти на крупній тертці. Сік, що виділився потрібно буде злити. Подрібнену грушевий масу злегка побризкати соком лимона або оцтом (9%).

Збираємо салат:

У мисці змішуємо подрібнену копчену курку, капусту і грушу, заправляємо майонезом. Пробуємо салат, якщо недостатньо солі – подсаливаем. При бажанні можна поперчити за смаком.

Так само можна освіжити салат дрібно посіченою свіжою зеленню. Все перемішуємо і подаємо до столу.

Салат з копченої куркою, яблуком і сиром

Простий і смачний салат. Всі інгредієнти в салаті дуже динамічно поєднуються. 

Салат з копченої куркою, яблуком і сиром

Складові:

  • Філе копченої курки – 300-400 грам;
  • Яблуко зелене (середнього розміру) – 2 штуки;
  • Сир твердий – 200 грам;
  • Цибуля ріпчаста – 1 цибулина;
  • Оцет яблучний – 1 стл. ложка;
  • Майонез або сметана – за смаком;
  • Зелень – за смаком.

приготування:

1) Філе копченої курки порізати соломкою чи брусочками.

2) Яблука вимити, обсушити серветкою, очистити від шкірки і видалити серцевину. Яблука потрібно буде порізати невеликими брусочками – до пари копченої курки.

3) Твердий сир натираємо на крупній тертці.

4) Ріпчасту цибулю очистити, сполоснути під холодною водою і порізати тонко півкільцями. Потім викласти цибулю в миску і залити яблучним оцтом. Лук маринуємо хвилин десять. Після чого зливаємо рідину, виклавши в друшляк. Злегка віджимаємо цибулю – зайва рідина нам ні до чого.

Збираємо салат:

У салатниці змішуємо курку, яблука, сир, цибуля. Заправляємо салат майонезом. При бажанні майонез можна змішати зі сметаною в рівних пропорціях. Прикрашаємо зеленню. От і все! Подаємо салат до столу.

Салат з копченої куркою, яблуком і болгарським перцем

Оригінальний салат з копченої курки і яблуком.

Салат з копченої куркою, яблуком і болгарським перцем

Складові:

  • Філе копченої курки – 400 грам;
  • Сир твердий – 300 грам;
  • Яблуко кисло-солодке – 3 штуки;
  • Солодкий болгарський перець – 3 штуки;
  • Лимон -? штуки;
  • Майонез – за смаком;
  • Сіль за смаком.

приготування:

1) Перці беріть різних кольорів (червоний, жовтий, зелений) і невеликого розміру. Якщо перці великі, то використовуйте половинки перців різних кольорів. Перці потрібно вимити, обсушити і розрізати навпіл. Очистіть перці від насіння і поріжте невеликими кубиками або брусочками.

2) Яблука миємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки і насіння. Яблука ріжемо кубиками або брусочками.

3) Філе копченої курки ріжемо кубиками або брусочками.

4) Сир твердий також нарізаємо невеликими кубиками або брусочками.

Збираємо салат:

У салатниці змішуємо різнокольорові перці, яблука, шматочки курки, твердий сир, вичавлюємо з половинки лимона сік, заправляємо за смаком майонезом. Якщо потрібно – підсолюємо. Подаємо салат до столу.

Салат з копченої куркою, квасолею і сухариками

Смачний салат з копченої куркою, квасолею і маринованою цибулею. Родзинкою салату – сухарики.

Салат з копченої куркою, квасолею і сухариками

Складові:

  • Курка копчена – 200 грам;
  • Квасоля червона консервована – 1 банка;
  • Яйця курячі – 3 штуки;
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • Майонез або сметана – за смаком;
  • Сіль за смаком.
  • Свіжа зелень – за смаком;
  • Сухарики – за смаком.

приготування:

1) копченою куркою обробити на філе. Філе курки порізати невеликими брусочками.

2) Відкрити банку з консервованою квасолею і злити рідину.

3) Яйця відварити круто, остудити і почистити. Яйця рубаємо дрібно ножем або трьом на крупній тертці.

4) Ріпчасту цибулю очищуємо, промиваємо під холодною водою і ріжемо тонкими півкільцями. Тепер потрібно цибулю замаринувати.

Для маринаду:

  • Оцет столовий – 1 стол. ложка;
  • Цукор – 1 стол. ложка;
  • Чорний перець горошком – 6-7 штук;
  • Вода кип’ячена – за обсягом.

У миску викладаємо нашатковану цибулю, додаємо оцет (9%), цукор, перець горошком і заливаємо все окропом (так, щоб рідина покрила весь лук). Через 10 хвилин цибулю викласти в друшляк або сито, щоб рідина злити, вибрати горошинки перцю, цибулю промити під холодною водою. Залиште замаринований цибулю в друшляку – нехай зайва рідина стікає.

5) Свіжу зелень промиваємо водою, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем.

6) Сухарики можна купити готові в магазині або приготувати самим. Для цього м’якоть білого хліба порізати невеликими кубиками і підрум’янити в духовці до золотистого кольору.

Збираємо салат:

У гарну салатницю викладаємо копчену курку, квасоля, яйця, маринована цибуля, зелень, заправляємо майонезом або сметаною, або соусом з майонезу і сметани в рівних пропорціях.

Ми залишаємо салат настоятися протягом години.

До столу подаємо салат, а поруч ставимо вазочку з сухариками. Якщо подаєте порційно, то в кожну тарілку з салатом насипаєте жменьку сухариків.

Салат з копченої куркою, квасолею і свіжим огірком

Ситний салат, зі свіжою ноткою з огірка.

Салат з копченої куркою і квасолею

Складові:

  • Копчена курка (філе) – 300 грам;
  • Червона консервована квасоля – 1 банка;
  • Огірок свіжий (середні) – 2 штуки;
  • Яйця курячі – 3 штуки;
  • Майонез – за смаком;
  • Зелень свіжа – за смаком.

приготування:

1) Філе копченої курки ріжемо брусочками.

2) З консервованої квасолі зливаємо рідину.

3) Яйця відварюємо, охолоджуємо, очищаємо і ріжемо кубиками.

4) Огірки миємо, обсушуємо. Якщо шкірка груба, то очищаємо від шкірки. Розрізаємо на чотири частини і кришимо ножем. Дрібно кришити не потрібно, інакше огірки дадуть багато соку.

5) Свіжу зелень миємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем.

Збираємо салат:

У салатник змішуємо всі інгредієнти: курку, квасоля, яйця, огірки. Салат заправляємо майонезом, солимо і перчимо до смаку. Посипаємо зверху дрібно посіченою свіжою зеленню і відразу ж подаємо до столу.

Салат з копченої куркою «Під кайфом»

Оригінальний листковий салат з копченої курки з маком.

Салат з копченої куркою і маком

Складові:

  • Філе копченої курки – 300 грам;
  • Помідори свіжі – 2 штуки;
  • Яйця курячі – 2 штуки;
  • М’якоть білого хліба – 3 скибочки;
  • Олія – ??за смаком;
  • Мак – 2-3 стол. ложки;
  • Майонез – за смаком;
  • Сіль, перець – за смаком.

приготування:

 1) Скибочки хліба нарізати невеликими кубиками, викласти на деко (застелений пергаментним папером). Побризкати олією, підсолити, поперчити. Підрум’янити сухарики в духовці.

2) Куряче філе порізати невеликими кубиками.

3) Помідори вимити, обсушити і порізати кубиками.

4) Яйця відварити круто, остудити, очистити і натерти на крупній тертці.

Збираємо салат:

Салат викладається шарами в прозорій салатниці або за допомогою круглої форми для салатів.

Перший шар: копченою куркою + майонез;

Другий шар: Помідори + сіль + перець;

Третій шар: Яйця + майонез;

Четвертий шар: Сухарики + тонкий шар майонезу.

Зверху рясно посипаємо маком. Прикрашаємо салат зеленню і подаємо до столу.