Як бездоганно посадити в грунт і виростити баклажан Лускунчик?

Сьогодні на ринку представлено багато різних сортів і гібридів баклажан. Вони розрізняються розмірами, формою, масою, забарвленням, присмаком. Нерідко у початківців овочівників виникає питання щодо вибору конкретної різновиди. Непоганий популярністю користується баклажан Лускунчик, який відноситься до гібридної формі. У цій статті буде дано опис сорту Лускунчик і його вирощування з насіння.

Характеристика сорту Лускунчик

Належить баклажан Лускунчик F1 до високоврожайних сортів. Плоди його відрізняються універсальністю. З них готують різноманітні страви, консервують. Також рослина ранньостиглі і невибаглива в догляді. За що так полюбилося багатьом городникам.

Короткий опис баклажан Лускунчик представлено нижче:

  • Висота чагарника становить близько 160 сантиметрів. Листя за формою круглі.
  • Рослина характеризується великою кількістю зав’язі. Завдяки чому плодоносить досить довго.
  • Кожен плід важить по 250 грам. Має грушоподібної форми. Його довжина сягає 14 сантиметрів. Поверхня глянцева, має характерний блиск.
  • М’якоть позбавлена ??гіркого присмаку, біла.
  • Урожайність становить до 20 кілограм товарних плодів з квадратного метра. Плодоношення регулярне.
  • Збереження зібраних плодів висока.
  • Баклажан придатний для транспортування на далекі відстані.

У чому особливості вирощування сорту Лускунчик?

Треба відзначити, що перці і баклажани – це ті культури, які забирають багато часу, сил. Однак у вирощуванні вельми цікаві. Що стосується баклажан, вони взагалі вимагають підвищеної уваги. Адже їх вегетаційний період трохи довший, ніж у перцю. У регіонах з коротким влітку вирощувати їх досить складно.

Деякі овочівники висаджують насіння відразу у відкритий грунт. І при цьому знімають хороші врожаї. Правда, тут багато що залежить від умов культивування і догляду. Але більшість все ж вважає за краще пророщувати насіння і в грунт висаджувати розсаду. Має посів баклажанів на розсаду свої особливості, які потрібно знати для отримання бажаних результатів.

Як виростити розсаду з насіння Лускунчик?

Баклажан Лускунчик – культура досить теплолюбна.

Зазвичай для отримання великого і раннього врожаю баклажан Лускунчик фермери застосовують вирощування через пророщування насіння.

Але перш ніж розглянути, як садити баклажани на розсаду, можна буде визначити терміни проведення даної процедури.

Пророщують насіння від 65 до 70 діб. До цього терміну ще додають тиждень на появу сходів. Для кожного регіону строки того, коли краще садити баклажани на розсаду, будуть свої, наприклад, для Сибіру і Підмосков’я вони різні. Багато що залежить від того, коли прогріється грунт. Температура грунту повинна бути не менше +20 градусів. Якщо мова йде про Західного Сибіру, ??то при вирощуванні в теплиці з полікарбонату термін висадки припадатиме на 10-15 травня. Віднявши 70 і 10 днів, виходить, що пророщувати насіння потрібно починати з середини лютого.

Перед тим, як виростити розсаду перців і баклажанів, слід провести ряд заходів:

  1. Придбати насіння Лускунчик.
  2. Обробити їх знезаражувальним речовиною. Для цього достатньо занурити їх хвилин на 15 в марганцевий розчин. Також не завадить обробити насіння засобами, які стимулюють ріст культури. Наприклад, розчин Ідеал – суміш деревної золи і натрію – прекрасний вибір для баклажан.
  3. Підготувати ґрунт. Земля повинна бути пухкої, родючої. Прекрасним варіантом буде суміш перегною, піску і дернової землі.
  4. Насипати шар грунту в неглибокі ємності. Провести посів насіння.

Коли з’являються перші сходи баклажан Лускунчик, ящики ставлять на добре освітлений підвіконня, в тепло. Якщо був проведений висів в загальну тару, проводять пікіровку – висаджують паростки в окремі невеликі горщики.

Так що виростити розсаду баклажанів з насіння різновиди Лускунчик зовсім не складно. Правда, слід створити ряд умов для повноцінного, якісного формування розсади. наприклад:

  • Світловий день повинен становити близько 12-14 годин. Багато починаючі дачники задаються питанням, чому, коли садимо баклажани на розсаду в лютому, з’являються бляклі, тонкі і слабкі паростки? Вся справа в дефіциті світла. Для поповнення нестачі застосовують спеціальні лампи.
  • У перший тиждень після сходів важливо підтримувати температуру на рівні 17 градусів. Надалі днем ??потрібно встановити +27, а вночі – +17 градусів.
  • Зрошення треба проводити регулярно. Для цього використовують очищену, відстояну воду. Бажано здійснювати полив в ранковий час.
  • Зрошення необхідно поєднувати з підгодівлею. Через тиждень після посіву, фахівці радять удобрювати розсаду фторвмісними речовинами. Дуже баклажани Лускунчик люблять перегнійним і гнойові підгодівлі. З готових добрив можна назвати Растворин.

Як посадити розсаду Лускунчик в грунт?

Для більшості овочів городники можуть легко прорахувати дату посадки в грунт. Однак з баклажанами все трохи складніше. Те, коли садити розсаду баклажанів Лускунчик в землю в Підмосков’ї, визначають з урахуванням ряду нюансів.

Все залежить від:

  1. Продуктивності насіння.
  2. Посадкового місця: теплиця або незахищений дачну ділянку. Якщо це відкритий грунт, земля повинна гарненько прогрітися – не менше ніж до +20 градусів. Зазвичай, це кінець весни.
  3. Погодних умов.
  4. Стану паростків. Як правило, на 65 день після висіву розсада готова до пересадки. До цього моменту рослина вже міцне і розвинене.

Висадка на постійне місце сорти Лускунчик не супроводжується суттєвими труднощами. Дачникові необхідно підготувати грядку. Зробити лунки, удобрити їх. Акуратно перенести паростки разом з грудкою землі в лунку. Присипати шаром грунту і полити. Далі результат залежить від правильного догляду.

Таким чином, серед різноманіття сортів баклажан багато фермерів віддають перевагу різновиди Лускунчик.

Це сорт з раннім терміном дозрівання плодів. Характеризується багатим урожаєм. Головне – правильно провести висів насіння, посадити розсаду в грунт і ретельно доглядати за рослиною.