Як приготувати брагу з груш для самогону. Грушевий самогон

Груші це дивовижний продукт, що володіє унікальним якістю – зберігати свої ароматичні властивості при приготуванні будь-яких напоїв, будь то сік, брага або самогон.

Брага з груш може використовуватися, як проміжний продукт для отримання ароматного самогону або ректифікату, так і як м’який, домашній напій за своїми властивостями схожий на ель.

складові


Рецепт з плодів груші для приготування браги в домашніх умовах, як самостійний напій.

У грушах, в залежності від сорту міститься в середньому 9,4-10,2 грама цукрів на 100 грам.

Для браги використовуючи рецепт нам буде потрібно:

  1. Ємність на 24-28 л.
  2. 11,2-11,8 кг плодів груші;
  3. 0,8 – кг цукру;
  4. 9-12 л. води;
  5. Дріжджі. Кількість дріжджів в цьому рецепті залежить від виробника і сорти. Для браги, як самостійного напою найкраще брати сухі винні дріжджі (необхідне кількостей можна розрахувати з анотації на пачці), але якщо їх немає, то легко можна використовувати «Воронезькі» або подібні в кількості 35-40 гр. При використанні пресованих дріжджів помножте на 2,5.

приготування браги

Як робити брагу в домашніх умовах, рецепт:

  1. Отримати мезгу (пюре або дрібно посічену масу) з груші. Для цього потрібно промити плоди в проточній воді. Перебрати, видаляючи підгнилі частини до здорової м’якоті, видалити кісточки. «Пропустити» через м’ясорубку або скористатися блендером, теркою. Мезгу влити в ємність.
  2. Воду нагріти до 32 градусів (або щоб рука відчувала «трохи теплу воду»). У воді розвести цукор і влити в мезгу.
  3. Дріжджі розмішати в 200 мл теплої води з дрібкою цукру до однорідної маси. Витримати в теплі 20-30 хвилин до появи пінної «шапки», що буде говорити про те, що дріжджі «заробили». Влити дріжджову суміш в мезгу. Закрити кришкою з водним затвором.
  4. Поставити ємність в тепле місце. Щодня відкривати для аерації і обов’язково перемішувати.
  5. Коли бульбашки в водяному затворі втратять інтенсивність до 1 викиду в хвилину – брага готова. Брагу відокремити від осаду і верхнього шару, найпростіше декантирувати шлангом.
  6. Брагу поставити в холодне місце на 1-2 дня, це ми робимо для освітлення, повторно декантирувати.
  7. Брагу розлити по пляшках, додавши 1/3 чайної ложки цукру. Це робиться для «газування» готового продукту. Добре закупорити пляшки і поставити в холодне місце. Пити можна через 3 дня. Цей напій буде нагадувати грушевий ель.

З готової браги в домашніх умовах можна отримати не тільки ель, але і змінивши пропорції початкового продукту з нього можна робити прекрасний грушевий самогон або спирт з чудовим ароматом.

приготування самогону


Рецепт приготування самогону з плодів груші в домашніх умовах.

Для того щоб зробити самогон використовуючи рецепт нам буде потрібно:

  1. Ємність на 24-28 л.
  2. 11,2-11,8 кг плодів груші;
  3. 3,8-4,2 кг цукру;
  4. 9-11 л. води;
  5. Дріжджі. Кількість дріжджів в цьому рецепті залежить від виробника і сорти. Для браги, з якої планується робити самогон найкраще взяти спиртові або хмільні дріжджі, але якщо їх немає, то легко можна використовувати «Воронезькі» або подібні в кількості 80-90 гр.

Для приготування браги до перегонці на самогон потрібно використовувати вищевказаний рецепт і робити все так же, як описано з 1 по 5-й пункт, змінивши лише кількість цукру і води. Додатково можна віджати «шапку» через лляне рушник, щоб отримати додаткову брагу.

дистиляція

Перегнати брагу на самогон сирець, не розділяючи на голови і хвости. Після цього необхідно зробити другу перегонку під контролем температури.

На повільному нагріванні довести Т до 68 градусів, почнуть капати «голови», повільно підвищувати Т до 76 градусів. Коли інтенсивність знизиться до декількох крапель в хвилину, голови відібрати і вилити.

Підвищити температуру до 80-84 градусів і вибрати тіло (або найчистіший самогон), так як Т кипіння етилового спирту 82,5 градуса. Після зниження інтенсивності припинити перегонку, або відібрати «хвости» з сивушними маслами в інший посуд для подальшого очищення.

Цей рецепт простий у виконанні і з будь-якої людини зроблять профі. Сподіваємося вам підійшов якийсь ні будь рецепт з даного матеріалу.

Відео рецепт