Як приготувати глінтвейн з коньяком в домашніх умовах

Глінтвейн прийшов до нас з Німеччини і дуже добре прижився. Це смачний алкогольний напій, до складу якого входить підігріте вино зі спеціями. Особливим попитом користується в зимову пору року. Можна використовувати навпіл червоне і біле сухе вино і цілі, які не мелені прянощі.

Глінтвейн – смачні ідеї

Смачний ароматний напій з коньяком сподобається кожному, хто вважає за краще ніжний смак. Він не тільки зуміє зігріти в зимову пору, а й доставить гастрономічне насолоду навіть істинного гурману. Його можна пити під час холодних місяців, змінюючи і доповнюючи класичний рецепт за своїм бажанням.

Гарячий і пряний глінтвейн зазвичай готуватися на основі червоного вина. Найкраще використовувати «Бордо». Щоб зробити глінтвейн з коньяком потрібно вино, кориця, лимон, цукор і гвоздика і коньяк. Подається напій тільки в гарячому вигляді.

Необхідні продукти для приготування:

  • півлітра вина;
  • близько 200 грам цукру;
  • половина кірки лимона;
  • кілька штук гвоздики;
  • шматочок кориці;
  • трохи коньяку.

Коньяк з глінтвейном дає можливість засвоюватися вітаміну С, який знаходиться в лимоні, а також розширює судини. До того ж, він допомагає перешкоджати ангіні і полегшує зубний біль. А якщо додати ще мед, то вийде хороший засіб для зниження температури при застудних захворюваннях. Також даний напій добре використовувати для хворих в період відновлення після інфекційних захворювань, при фізичному і психічному виснаженні.

Коктейль повинен бути таким, щоб його можна було пити і не обпалюватися. Спеції та фрукти необхідно додавати безпосередньо в процесі приготування. Повторно гріти не рекомендується.

Справжній напій для чоловіків

Глінтвейн є традиційним напоєм для народів зі скандинавських країн, німців, австрійців і англійців. Однак деякі чоловіки недолюблюють його, так як вважають легким жіночим коктейлем. Тому спеціально для них був придуманий більш міцний напій і з меншою насолодою.

Глінтвейн на вині і коньяку підійде тільки для чоловічої компанії, а для жінок він, швидше за все, буде надмірно грубим і вульгарним.

Яке вино і додаткові компоненти найкраще використовувати

Глінтвейн можна робити також з білого вина, але необхідно враховувати той факт, що, нагріваючись, воно буде ще більше кислих. Тому тут найкраще підійде червоне столове сухе вино або напівсухе і напівсолодке за середньою ціною.

Не слід боятися експериментів, додаючи в коктейль додатково яблука і апельсини, сухофрукти, соки і горіхи.

Кращі оригінальні рекомендації по виготовленню

Існує велика кількість способів приготування глінтвейну. Адже сорти вин, спеції і прянощі дуже різноманітні, тому і смак гарячого зимового напою теж буде дуже різним, але незмінно смачним завжди.

Рецепт буває класичним або оригінальним. Корисним і дуже смачним вважається глінтвейн з коньяком і з абрикосом, для якого будуть потрібні такі інгредієнти:

  • півлітра вина;
  • 60 грам коньяку;
  • один абрикос і апельсин;
  • трохи абрикосового джему;
  • гвоздика і кориця на смак.

Апельсин краще нарізати часточками, а абрикос повинен бути без кісточки. Подавати в бокалі з цільним абрикосом і корицею.

вибір коньяку

Якщо говорити про коньяк, то не варто додавати в даний напій дорогий коньяк, так як в цьому просто абсолютно немає ніякого сенсу. Адже, змішавшись з іншими інгредієнтами, він просто втратить вишуканий тонкий смак.

Зігріваючий домашній напій для любителів кави

Для тих, хто віддає перевагу каві, пропонується рецепт кавового глінтвейну. До цього напою відмінно підходить шоколад, сирна тарілка, печиво, цукерки, фрукти і, звичайно, домашня випічка.

До складу входить:

  • пляшка вина;
  • 1-2 склянки кави «Експрессо»;
  • кілька келихів коньяку
  • 150-200грамм цукру.

Подається тільки в гарячому вигляді в спеціальних гуртках.

висновок

Тепер ви знаєте рецепт зігріваючого напою, і якщо ви любитель подорожувати, то можете сміливо вирушати в дорогу. Для домосідів теж прекрасно підійде такий рецепт, так як немає кращого відпочинку, як проведення часу з цікавою книгою і з чашкою гарячого глінтвейну в холодний зимовий вечір.