Змішувач для кухні – як правильно вибрати? 75 фото кращих моделей

Устаткування на кухні піддається частого використання, більше ніж в інших приміщеннях. Тому перше на що потрібно спиратися – це якість.

Перед покупкою змішувача для кухні вивчіть всі характеристики. З якого матеріалу був зроблений змішувач, всю його конструкцію.

Сьогодні вам можуть запропонувати змішувачі парою дуже химерних форм. Але не тільки краса дизайну важлива. Розберемося що ж всередині змішувача.

Матеріал для корпусу

Всі матеріали крім кераміки, дуже схожі на перший погляд. Але все ж мають відмінні деталі:

Корпус з нержавіючої сталі. Матеріал довговічний, вважається що з його роблять кращі змішувачі для кухні. Дорогий вид, але незважаючи на це користується популярністю через довгої експлуатації.

Матеріал латунь. Якщо сплав гарної якості, то і корпус буде міцним. Прослужить вам такий змішувач довго, якщо навіть вода буде поганої якості, вона не на несе шкоди.









Бронзовий кран. Не поганий варіант. Такий ретро стиль, без додаткового покриття.

Силумін – це сплав алюмінію. Термін експлуатації не довгий. Це дешевий варіант змішувачів.

Корпус із пластику. Матеріал звичайно не поганий, але не підходить для змішувачів. Швидко приходить в непридатність, захисне покриття злазить при постійному контакті з водою. Бюджетний варіант.

Кераміка. Ефектний і красивий змішувач в кухню. Вартість висока, вимагає ретельного догляду, не переносить ударні навантаження.

З усього цього розмаїття, радять звернути увагу на матеріал – латунь. Важливо! Зверніть увагу на сплав метала, всередині змішувач повинен бути жовтуватого кольору, якщо колір ближче до червоного, то значить змішувач був зроблений з низькоякісної латуні.

види змішувачів

Як вибрати змішувач для кухні? Якщо сьогодні нам надають кілька видів:

  • одне важільні;
  • сенсорні;
  • двох вентильні.

Найвідоміші двох вентильні. Вони вже давно на ринку сантехніки. Вони користуються попитом завдяки тому що їх можна ремонтувати самостійно.

Не так давно з’явилися одно важільні крани. Багатьом вони більше подобаються. Менше рухів в плані регулювання температури води, включення і відключення. Втім, це все відмінність їх від двох гвинтів інших.

Прорив в світі сантехніки вважаються сенсорні змішувачі. Все відбувається автоматично, як тільки йде наближення рук, йде подача води. Ось такі варіанти фото змішувачів для кухні.

В управлінні не чого складно, все відбувається за допомогою сенсорної панелі. Звичайно вартість не маленька, але все компенсується ефектним дизайном і довговічністю в процесі користування.

види виливу

Труба з якої надходить потік води в раковину, буває різних розмірів і типів:

  • зігнуті;
  • з прямим краном;
  • з ізлівом, що витягується.

Змішувачі для кухні з виливом прямим і вигнутим вже давно всім відомі, але новинкою сьогодні вважаються висувною виливши. Кран зроблений з двох елементів, що з’єднуються за допомогою шланга.

Змішувач для кухні з лійкою, зручний і практичний у використанні. Шланг може витягуватися на 70 см.

Все залежить ще і від моделей крана зустрічаються і все 90 см.Сделан сам шланг з гуми досить еластичною, зверху йде палітурка з нержавійки.

Висота крана

Дуже важливий момент, тут головне знайти ту золоту середину. Якщо встановити високий змішувач для кухні то вода розбризкуватиметься на всі боки, якщо уставити низько, буде складно мити великий посуд.

Оптимальна висота установки змішувача вважається 30 см, від дна мийки. Зверніть увагу і на глибину мийки.

Низький кран можна встановлювати при глибокої мийці, відповідно високий кран підійде для маленької мийки.

конструкція сопа

Це той елемент звідки і надходить вода в раковину. На ньому як правило встановлена ??сітка, яка запобігає потраплянню зайвих мікроелементів.

Це в принципі його головне завдання. Бувають сопи різних видів. У кожного свій тип струменя. Підводимо підсумки. Кожен змішувач відрізняється своїми характеристиками. Враховуйте їх при виборі крана для кухні.

Зверніть увагу і на дизайн крана, їх сьогодні безліч, підійдуть під будь-який дизайн кухні.

Фото змішувачів для кухні

Відео